Nu är det snart bara timmar kvar av 2013. Vilket år! Kan ju knappast bli något annat då siffrorna 13 ingår 😉

Det sköna är förstås att framtiden bara kan bli så mycket bättre. Eller ungefär vad man gör det till.

Kanske lovar man högt och lågt om några timmar när klockorna slår in det nya året. Kanske håller man löftena, eller försöker i alla fall.

Hur som helst så är snart 2013 och dess historiebok hopslagen. Endast forskare och andra historieintresserade kommer att fördjupa sig i detta år.

Men vad händer då 2014?

Eller rättare sagt, vad kommer att hända som fångar mina smala intressen?

Det blir val framåt hösten. Det är en av de stora viktiga händelserna för oss medborgare i Sverige som innehar rösträtt. De flesta över 18 år vill säga.

Vi får denna dag gå till vallokalen och känna av demokratisk frihet och tycka vad vi vill. En dag vart fjärde år! Därefter får vi leva med konsekvenserna för våra val, eller den vinnande stora massans val och tycken.

Personligen tror jag att vi kommer att få ett regeringsskifte. Att vi inte fick det redan 2010 förvånar mig fortfarande. Men glad är jag att det inte blev så.

Nu tror jag dock att folket kommer att lägga sin röst hos Per-Albins parti och hans sossevänner igen.

Inte för att vår nuvarande regering misskött sig på något sätt alls ( förutom hjärtefrågan om Försvarsmakten ), men det är jag inte så övertygad om att den stora massan kan/vill förstå.

Det är så lätt att se att vi fått det så mycket sämre och att allt blivit tuffare här i Sverige. Men utan ett perspektiv i jämförelse mot övriga europeiska länder så får man ingen helhetsbild.

Att vi klarat oss oerhört bra genom tiden sedan krisen 2008 och framåt, förstås inte om man inte läst på om politiken och historia i övriga Europa under samma tid.

Massarbetslöshet, totalt ekonomiskt kaos, politiskt kaos mm mm som fortfarande råder i massor av länder söderöver i Europa. Ser man inte denna bild så begriper man inte heller hur jävla tufft det varit i världen sedan 2008.

Sverige har klarat sig bra, men visst har vi fått det kärvare och tuffare. Dock inte på långa vägar som många andra länder. Och slutligen, eftersom medelsvensson inte orkar bry sig värst mycket alls, så ser man inte den horisonten. Bara den som slutar vid nästippen. Därför kommer de röda åter vinna valet i höst.

Aktiemarknaden, vad sker där?
Som vanligt precis lika svårtippad som politiken. Här “styr” marknaden och den är inte heller logisk. De som sitter “i” marknaden har egna intressen och ingen vill sitta med svartepetter när saker inte blir som det är tänkt. De har kanaler och kontakter som kan vilseleda oss vanliga från verkligheten i den svåra insyn hos företag som vi kanske har satsat våra sista besparingar i.

Vidare kan kriser eller bubblor förvärras/försvaras så hjulen aldrig stannar helt. Stannar hjulen helt faller marknaden som ett korthus och då har vi en riktig kris.

Vårt moderna samhälle bygger på att vi ständigt skall byta Iphone varje år, renovera huset konstant, byta bil vart tredje år, köpa märkeskläder, renovera om köket vart femte år osv. Pengarna måste vara i rörelse, de får aldrig hamna på “säkra” konton där de inte används.

Jag har själv förlorat massvis av cash i denna värld, men även ibland “vunnit”. Det är ett spel som kräver tid och insyn för en amatör att lyckas med.

Men som i alla spel…….. satsar man inget vinner man inget!

Har åter igen börjat titta på bolaget Northland Resources trots att jag förlorat över 90% av mina tidigare besparingar här! Korkat?! Kanske! Rom byggdes inte på en dag, så vi får väl se hur det blir framöver…..

NEVS ( National Electric Vehicles Sweden )

Detta bolag kanske man skall ha som riktmärket för framtiden!

SAAB, först Svenska Aeroplane AB, sedan Svenska Automobile AB därefter Saab Automobile AB, för att nu idag heta SAAB och ägas av NEVS.

Bolaget är som en fenix ur askan, den här gummigubben som man boxar på och golvar ned, för att i nästa stund åter stå upp precis lika glad.

Det går inte att ta död på SAAB tydligen. Bolaget har sällan gjort vinst ekonomiskt, är en liten aktör som så in i helvete tagit plats i mångas hjärtan. Och det är dessa som kämpar på för detta lilla udda märke i Sverige. Fantastiskt egentligen!

Många andra märken som varit många gånger större och funnits än längre än SAAB har gått i graven och försvunnit, utan att någon knappast märkt det. Men SAAB återuppstår ständigt.

Så vill jag att 2014 blir.

Att blicka framåt och förverkliga de oerhört många drömmar som ständigt finns i min hjärna och hjärta. Hur svårt och kämpigt det än kan vara ibland så vill jag hitta orken och gå emot den stora grå massan och lyckas med drömmarna 🙂

Med viljan förflyttar man berg………..

Så det är väl egentligen detta som blir mitt slutliga Nyårslöfte!

Kram!

/ Christer