Byggnader runt om i vårt avlånga vackra land går olika öden till mötes. Somliga lever och frodas under hela sin livslängd, från att de skapas tills de rivs och glöms bort. Andra byggnader kommer till lite som av en slump, används i några år eller decennier för att därefter falla utanför ägarens intressen igen och därmed viktiga underhåll. Under en period förfaller allt. Ibland dyker någon räddande ängel upp och inser att just denna byggnad är precis det denne letat efter för sina ändamål. Då sker en uppfräschning och livet förlängs ytterligare för bygget. Men allt som oftast fortsätter förfallet tills det passerar point of no return och därmed inte går att rädda längre.
Denna byggnad kom till för sisådär 40-50 år sedan när företaget det ligger invid mådde som allra bäst och behövde mer utrymmen. Under ett par decennier nyttjades lokalerna för diverse olika ändamål.
Ägare byttes, folk varslades och processer effektiviserades. Allt detta gjorde att just denna byggnad blev överflödig och glömdes bort.
Under lång tid har det stått isolerat och delvis skyddat tack vare sitt relativt centrala läge, men nu har det sista beskyddet släppt helt. Ingen bryr sig längre om byggnaden och parasiterna (vandalerna) har hittat ett nytt objekt att vandalisera. Nu kommer det inte dröja länge förrän hela bygget är i sådant skick att det inte överlever längre.
Området det befinner sig på är synnerligen intressant. Här finns mycket historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Ur naturens perspektiv pratar vi tiotusentals år, ur företagsperspektiv flera hundra år och ur ett militärhistoriskt perspektiv början på Kalla kriget.
Om ägaren vore villig att sälja hela området till rätt peng hade jag utan tvekan köpt!
Här följer i alla fall lite bilder från den öde byggnaden.

Det är så vackert att se hur naturen sakta lägger sin hand på gamla byggnader.
Ännu har klottrarna inte hunnit fram. Men det är bara en tidsfråga.
Förfallet har börjat och det vackra träder fram,
Omkullvälta kvarlämnade möbler. Vandaler eller pundare på jakt, inte ue-människor på upptäcktsfärd. Upptäckare rör aldrig något, de bara dokumenterar historia.
Gissar att detta rum kommer vara prytt med grafitti inom kort.
Och allt detta kommer vara sönderslaget.
Undrar vilka data som sparats i denna dataserver?
Avslutar med en mäktig bild. Öppna dörrar utan brytmärken. Nästa gång stället besöks kan jag garantera att dörrarna är trasiga eller saknas helt.