Har i åratal följt ett antal utomordentligt välskrivna bloggar på nätet som främst riktar in sig på militära frågor och politiken i ämnet. Eftersom våra traditionella gammelmedia vägrar skriva om den verkliga skildringen av det militärpolitiska läget runtikring oss, så har man blivit tvungen att läsa fakta via bloggar istället.

Att inte media som Expressen och Aftonbladet på flera år velat beröra ämnet kan bara bero på att de inte gör det de är ämnade att göra som journalister. Nämligen att granska makten och politiken. Istället har de bekvämt suttit i knät på beslutsfattarna och blivit smekta medhårs och rapporterat om helt meningslöst skit på TV som Idol, Farmen, Big Brother mm.

Men under våren 2013 började äntligen något att hända även i dessa gammelmedier. Först ut var SVD med att börja skriva om vårt enveckas försvar på en plats. Sedan slog de på stort med den ryska påsken och det signerade anfallet mot två viktiga mål i Sverige. Vilket ledde till debatter och först förnekelse från FM, för att därefter ändra sig och snacka bort incidenten som bagatell och vanlig händelse.

Någonstans här började även de andra tröga kvällstidningarna se att det fanns ett visst allmänintresse för medborgarna att ta del av förödelsen som Försvarsmakten befinner sig i sedan åratal. Eller förödelse är kanske en underdrift! Totalt förfall är nog sanningen.

Hur som helst så har vi många intresserade i dessa utomordentligt viktiga demokratiska frågor om vårt försvar fortsatt läsa bloggandet på nätet och fått ta del av vad som sker i verkligheten som det aldrig rapporteras om.

Nu i veckan lyckades aktivisterna OFOG avslöja personen bakom den kanske främsta bloggen i ämnet om försvarsmakten. Sidan WISEMAN WISDOMS

Länk: http://wisemanswisdoms.blogspot.se

Det anses av OFOG och dess dårar till medlemmar som en mycket bra grej att avslöja. Inte för att jag riktigt köper det, men å andra sidan köper jag inte heller något enda jävla skit av allt annat som OFOG hittar på! Trädkramning, intrång på Skyddsobjekt, olaga vandalisering på Försvarsmaktens egendom mm.

Nu hoppas jag dock att exempelvis flygvapen majoren som avslöjades som skribenten bakom Wisemans Wisdoms inte råkar illa ut i framtiden pga detta OFOG.

Jag tänker kanske inte främst på represalier från sin arbetsgivare, utan snarare på problemen som kan uppstå genom att inneha en ganska så viktig befattning inom FM och sedan bli offentlig med bild och allt i media. Det är väl kanske just denna aspekten som stör mig mest av allt med detta avslöjande.

För mig och många med mig är han en sann hjälte som förutom att försvara Konungariket Sverige om dagarna, dessutom har satt sig in i politiken och ägnat så mycket av sin fritid åt att delge oss den kunskap som getts via bloggen.

Hoppas verkligen att han fortsätter att inspirera och delge fakta även framgent och dessutom sporrar övriga försvarsbloggare till fortsatt verksamhet!

Avslutar med att lägga upp några andra utomordentligt bra länkar i intressanta ämnen:

http://brezjnev.wordpress.com

http://cornucopia.cornubot.se
http://gyllenhaals.blogspot.se
http://nyheter24.se/blogg/6mannen/
http://observeraren.blogspot.se
http://insatsen.blogspot.se
http://cynismer.blogspot.se
http://navyskipper.blogspot.se
http://www.aldabergr.se/blogg/
http://samhlleochfrsvar.blogspot.se
http://jagarchefen.blogspot.se

Slutligen önskar jag er alla en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

/ Christer