Min första reflektion denna kväll.

Vår Överbefälhavare ÖB fortsätter ställa till problem med sin sanning.

Först talade han om vår förmåga eller oförmåga till att sätta upp en Krigsmakt och kunna försvara oss. En vecka, MAX. På ETT ställe! Inte landets gränser alltså.

Kalldusch för de styrande politikerna, kaffet i knät. Helvetes jävla gubbe. Far med osanning och sätter oss i klistret. Eller, snarare talar om för oss medborgare vad man får eller inte får för ca 40 miljarder kronor idag i budgeten. Satan.

Kvartsamtal……

I samma stund talar NATOs högsta chef om för oss att vi inte kan räkna med hjälp från dem då vi inte betalar försäkring och tillhör just NATO. Vi kanske eventuellt troligtvis förhoppningsvis skulle vilja vara med hos er. Men vi har ju sedan Per-Albins tid sagt att vi är neutrala och kan klara oss själva……… Skit igen…….

ÖB blir sjukskriven. Politikerna strålar samman och sliter sitt hår förtvivlat. Var han verkligen tvungen att vara ärlig mot medborgarna? Ingen annan av oss är ju det! Han borde fortsatt ljuga.

Fan, han måste få ett straff för sin ärlighet och lära sig veta hut.

JA! Vi kollar med SÄPO och ser om vi har någon Riksåklagare som kan sätta dit honom.

För vad? Ja, vad fan…….. JA! Brott mot Rikets Säkerhet!!!!!! Han sa ju faktiskt som det är och för det borde han hamna i Sibirien i….. ja 50 år kanske. För bot och bättring.

Öhh, tror vi inte att andra länders underrättelsetjänster redan på eget bevåg räknat ut vårt lands försvarskapacitet? Öhh, nej hur skulle de kunna det? Kanske om någon analytiker ser våra numerärer och förbandskapacitet. Då kanske han eller hon redan räknat ut att vi troligtvis inte ens kan försvara en punkt i ens några få dagar. Om nu inte denna analytiker är född på -90-talet och tillhör snittet för generationen. För då kan det inte ens stavas till ordet Krig. Än mindre räkna och fatta egna beslut.

Troligtvis blir min ovan nämnda tes verklig och ÖB kommer garanterat att ställas inför Krigsrätt och dömas för Landsförräderi. För att tala sanning. Sanningen är livsfarlig att sätta i pränt och föra ut till allmänheten.

Tillsammans med ÖB är det nog lika bra att ta med alla som bloggar i ämnet och döma även dem för brott mot Rikets Säkerhet. Döm dem utan rättegång och försvarsadvokater. Det är så demokratin funkar…….. även i Sverige inom kort!

Nu tar vi lite börs.

Såg att folkaktien Northland Rescourses aktiekurs föll som en sten igår. Ca 60% ned och fortsatt ned med ca 30% idag.

Satan otur igen för, mig och ca 10.000 andra småsparare. Dumma i huvudet som vi är och med enda drivkraft att en vacker dag lyckas inom detta spel, får oss alla att bli blinda och korkade. Företagsledningen gör sitt jobb ypperligt och kreativiteten flödar.

Det är inte ens synd om oss parasiter som är längst ned på näringskedjan. Vi sitter här och drömmer om att NR skall hitta……… ja typ malm eller Guld eller den heliga Gralen. Något måste ju få oss alla att satsa pengar i ett sådant här kostsamt och högrisk projekt som slukar enorma pengar innan det ens kommit igång.

Nu måste företagets kassa fyllas på med ytterligare 2,4 miljarder kronor! Tror att det handlar om lite större investeringar än nya Iphones till företagsledningen?

Kanske infrastruktur, maskiner, teknologi och kanske i slutändan personal. Om man hinner nå slutändan innan aktieägarna tröttnar på att skjuta till pengar hela tiden.

USA och bilar.

I Sverige och Europa kluras det på hur bilförsäljningen åter skall ta fart. Mer nya bränslesnåla bilar tillverkas dagligen för att om möjligt ha lite tur i framtiden.

Men i den skönaste världen av dem alla. Möjligheternas land. Där säljs det åter igen bilar som aldrig förr. För säkert 10 året i rad är det FORD F-150 Pick Up som säljer bäst. Alltså. V8 bensin med ålderdomlig teknik både vad avser köregenskaper och förbränningsteknologi. Jag kan faktiskt inte göra annat än att beundra jänkarna för deras inställning. Skiter i vad ni andra länders medborgare tar för er. Ni kan ägna er åt att sålla myggor med kanon och blidka politikernas rövar med snack om miljö hit och dit. Bara jag får köpa min V8 med största motorn och fortsätta leva mitt cowboy och rock´n roll liv. Samt skjuta lite med alla mina vapen på helgerna som tidsfördriv. Yeah!! USA!

Avslutningsvis MC-mässa.

Älvsjö Mässan var åter värd för den stora årliga motorcykelmässan. Fast. Numera är det synd att kalla den för den stora årliga. Antalet utställare sjunker stadigt och har man varit flitig, nästan manisk följare av MC-mässan, så börjar det bli kris.

Inte mycket nytt från Japan. Österrike med sitt märke KTM är idag Sveriges mest säljande motorcykel! Hade någon sagt det till mig för 10 år sedan hade jag trott att personen ifråga fortfarande befann sig i psykosen efter pillren som knaprades i VIP-loungen kvällen innan.

Men idag är det realitet! Bara lyfta på hatten till KTM som bygger image och livsstilshojar som lockar oss köpare. Till skillnad från japanerna. Som……. Ja, inte gör ett skit.

I år lockade mässan även med en utställningshall med bilar. Det är lite trist. Kanske inte bilar i sig, men att intresset är så svalt i denna ekonomiska turbulens som råder i världen, så att man måste hitta nya kundkategorier för att locka.

Men, hur som helst. Oavsett om det minskar och krymper år för år. Det är ändå MC-mässan som är startskottet för det nya året! Nu börjar man åter blicka framåt och efter att ha träffat på mängder av likasinnade raceridioter, så inser man att man inte är idiot ensam. Man har sina trygga vänner därute och att återse dem igen, ger energi.

Då kan allt annat kvitta i slutändan.

Får man hög puls av att samtala med polare om racing till sommaren och dessutom känna att det spritter i hela kroppen. Så är man frisk!

Eller som Thåström skulle sagt: “Det är ni som är de konstiga, jag som är normal” 🙂

Trevlig helg.

/ Christer