Sveriges i särklass viktigaste person har fått order att sjukskriva sig i minst två veckor pga utbrändhet!

Om det varit vår statsminister så hade jag inte ryckt på ögonbrynen, han är en marionett utan eget mandat att fatta beslut. Bara tillsammans med dårar kring honom kan han agera, så vi hade inte behövt oroa oss. Landet rullar vidare…

Om det varit…….. ja jag kommer inte på någon annan VIP person i Sverige som skulle vara så oumbärlig så jag sover dåligt om nätterna för att den inte kan jobba.

Vem är är som jag kan tänkas syfta på som har det yttersta ansvaret för vårt lands välmående och oberoende?
Ja, naturligtvis….. Helt rätt.
Nej, inte Kungen Carl den 16 Gustaf… Skärp till er! Nog för att han är General och Untouchable i landet med immunitet mot allt, men makt saknar han. Den fråntog Riksdagen honom 1974, vill jag minnas. Då blev Kungen bara en……..ja, typ Kung. Åka runt och klippa band och göra PR för Sverige.
Fram till dess, hade Kungen, i ett skarpt skymningsläge också den högsta militära befattningen i Landet.

Alltså är det ÖB Överbefälhavare Sverker Göranson jag tänker på. Sveriges i särklass viktigaste person VIP!
Nu är han utbränd och rekommenderad sjukskrivning. Katastrof!

Hela den här förbannade avvecklingen och omorganisationen av Krigsmakten har fått vår ÖB att insjukna.

Att han bara är utbränd är för mig en gåta?! Med allt som sker och har skett det senaste decenniet inom Försvaret borde tagit livet av vem som helst. Men ÖB visar enormt kurage och tålamod och finner sig i vad de beslutande organen än ger honom för direktiv. Eller rättare sagt. Binder honom till fötter och händer och ber honom leda den droppe som är kvar av Försvaret och låta oss fortsätta sova gott om nätterna.

Det som slutligen måste ha fått denne starke man att inte orka längre var väl när han ärligt gick ut i media och talade sanningsenligt om för oss koko medborgare att vi endast kan försvaras i en vecka, på EN PLATS. Sedan måste hjälp komma utifrån. Kort därefter sa Natogeneralen Rasmundsen att Sverige inte kunde förväntas få hjälp utav NATO, då vi inte är officiella medlemmar. Antingen är vi med dem eller inte. Det är ju så det funkar. Antingen betalar man försäkringen eller också inte. Man kan inte i efterhand komma till försäkringsbolaget och säga att man vill ha ut för en skada och kan tänka sig betala premien nu när skadan skett.

Det tog ett par dagar efter ÖB uttalande innan han hamnade på kvartsamtal hos Regeringen. Den stora kvinnan Försvarsministern Karin Enström hade nog kloka ord till vår ÖB att säga….IRONI!
Kort därefter kom ett pressmeddelande och Moderaterna var nöjda med Försvarets kapacitet för landet. Hurra!! Ingen hotbild, ingen upprustning, stabilt i världen, alla lever i harmoni med varandra.

Så ser tyvärr verkligheten ut i Sverige 2013. Inget försvar, inte ens en ÖB som är på jobbet. Allt är avvecklat och vi frodas och lever gott utan att bry oss ett skit.
Paradiset är nära…..

Krya på dig ÖB, jag önskar dig i alla fall tillbaka på jobbet snarast. Känner mig inte helt…….. hmmmm, trygg i bara politikernas vilsna skepp till havs.

/ Christer