Eftersom vi svenskar är naiva från födseln och tror gott om allting och framförallt tror på det som matas i oss, så vill jag passa på att upplysa om att det finns en annan verklighet.

Idag lades en mailkonversation ut på den eminenta bloggen Observationsplatsen, som är en blogg med mycket djupa och intressanta aspekter från vår granne i öster.

Allehanda bilder och information läggs upp på sidan om exempelvis den massiva upprustningen och moderniseringen av krigsmakten i Ryssland, samt analyser om framtida strategier och nyligen gjorda förändringar inom militär och strategi.

Mailkonversationen, som råkar vara svensk och dessutom militär till karaktären gördet hela ännu mer pinsamt. Amatörradiofolk från Ryssland snappar upp meddelande som sänds i klartext utan kryptering mellan stab och flotta. Suck! Oavsett innehåll i meddelandet så blir man ledsen över naiviteten. Om inte ens vår egen Krigsmakt försöker att försvåra och förhindra obehöriga att ta del av text och tal, hur skall vi vanliga dödliga någonsin lära oss det?

Det finns alltid någon, några eller något som har tillgång till det som hamnar i etern. I realtid eller åtminstone som backup och lagrad media någonstans i något bergrum.

Det som är bra med det är när man börjar bli senil och inte längre minns vad man skrivit eller pratat om. Då kan man alltid ringa FRA eller någon motsvarande organisation utomlands som ECHOLON typ, och be dem återuppge det man glömt 😉

Trevlig kväll!