Trots dessa ständiga regn som drabbar oss detta år så stoppar det inte mina vandringar i skog och natur!

Har funnit ett gäng nya mycket intressanta platser den senaste tiden som jag tidigare varit helt omedveten över. Ett föredetta topphemligt bergrum för tillverkning av ammunition med en stålport med 70 cm tjocklek och för övrigt naturligtvis atombombsäkert berg ovanför.

Inte så värst långt därifrån finns dessutom ett antal ytterligare bergrum av olika storlek och betydelse. Idag troligtvis inte aktiva skyddsobjekt, då skyltar saknas. Men för den sakens skull lämnar jag än dock inte ut positionerna här offentligt på nätet för all evighet. Det kan ju så vara att de idag används för andra ändamål inom Försvarsmakten, eller åter igen i framtiden när det politiska läget förvärrats ytterligare i kombination med ekonomiskt förfall i världen.

Det är så coolt varje gång Möp-ögonen registerar något i terrängen som skulle kunna erbjuda något hemligt spännande, som allmänheten inte bör veta om.
I 7 fall av 10 är det falskt larm, men de övriga gångerna när du får bekräftat för dig att du hade rätt och fann det som inte skulle finnas där, så ger det en kick av välbehag.

Naturligtvis kan memorerar jag för mig själv platser och vägar, men som lagen föreskriver så kan jag inte delge det för andra hur som helst utan att begå lagbrott.
Dessutom är jag ju anställd av vår Försvarsmakt för att just se till att saker och ting får fortsätta vara i fred och skydd framöver och inte hamna i orätta händer. 🙂

Det riktigt intressanta målet jag har för framtiden är dock att få möjligheten att UE.a i Ryssland. Baltikum har ju besökts även om väldigt mycket kvarstår. Men Ryssland måste ha en uppsjö av sevärdheter för den militärhistoriskt intresserade 🙂

Kram på er!