Putin vid rodret som landets president i ytterligare 6 år. Visst det skedde för ett tag sedan, men själva presidenteden svors in rätt nyligen.Men vad innebär detta för oss? Lugnare tider eller tvärtom?

Kan nog med stor säkerhet säga det sistnämnda. Putins avsikter är allt annat än sådana som får oss och vår underrättelsetjänst och beslutsfattare inom FM att sova lugnt om nätterna. Vilka teorier stödjer jag detta på?Eftersom mitt intresse för omvärldspolitik, militärhistoria, samt försvarspolitik, får mig att följa ett antal bloggar i den virtuella världen, så kan jag kortfattat förmedla vidare det som skrivs.

Observationsplatsen ( oplatsen.wordpress.com )

Ryssland sjösätter landstigningsfartyget Ivan Gren.Ryssland fördubblar sin beställning av stridsflygplanet Flanker E ( SU-35S ) från 48 st till 90 st.

Ryssland ökar kraftigt sin flygverksamhet. Den är nästan tredubblad sedan förra året.

Ryssland flyger med nytt signalspaningsplan över Östersjön ( TU-214R ).

Ryssland kränker Sveriges terriotorialgräns och övriga Europas gränser regelbundet.

Ryssland vill utöka sina gasledningar genom Östersjön till Europa. North Stream vill fördubbla kapaciteten till 2020. Media skriver sällan eller aldrig om dessa händelser och vill onekligen inte att vi skall bekymra våra hjärnor med dessa omvärldshändelser. Men för mig med flera är detta mer av intresse än att veta hur det går i Let´s Dance och Big Brother.

Gå själva in och läs vidare på Observationsplatsen och länkarna vidare till andra försvarsbloggar om ni vill veta mer om det som pågår…..

Kram på er!

/ Christer