Racing tar vi först!

I helgen kördes årets första WSBK tävling från Australien och givetvis följdes detta Live på Eurosport! Det gör man alltid. Priorieteringar i livet, där det mesta andra kan vänta till senare. En religös stund och avkopplande framförallt.

Heat 1 vanns av stjärnan numero uno, Massimilliano Biaggi på sin Aprilia. Bra racing där han vinner med ca 8 sekunder. Kontroll fullständig. Kanske hade sett lite annorlunda ut om inte Carlos Checa kraschat bort sig.

Heat 2, betydligt mycket mer spänning och dramatik. Redan in i första kurvan spiller jag ut mitt morgonkaffe i knät när Biaggi nästan kraschar in i baken på Checa och tvingas räta upp motorcykeln och köra rakt ut på gräset istället. Han håller sig på hjulen och kommer in på banan igen, sist och åtta sekunder efter täten!
Nu gör en händelse som detta Biaggi till den storhet han är! På något sätt lyckas han mobilisera ännu bättre sinnen och körningen blir till ännu större storhet än normalt från hans sida. Han plockar dem en efter en och slutar slutligen tvåa, med bara Checa framför sig. Fantastiskt bra kört och underhållande.

Analys från första WSBK.
Det första som slår mig när jag ser alla hojar i startfältet är bristen på sponsorer. Världsekonomin gör sig onekligen gällande i motorsammanhang. Aprilian är helsvart med knappt några dekaler, Honda Ten Kate är vit utan stora dekaler och ser nästan B-aktig ut. Både Alitalia och Castrol verkar ha tröttnat eller prioriterar om i sina budgetar.
Tyvärr är nog detta något vi får se under säsongen som kommer i all racing.
Det blir tuffare att jaga in pengar. Samtidigt öppnar det för lite nya namn och team att deltaga. Av en händelse verkar många team och namn komma från östligare breddgrader. Där verkar det tydligen finnas pengar idag eller också prioriterar de annorlunda?

Annat som sker.

Till helgen är det presidentval i Ryssland. Men det hade väl ingen missat antar jag?!
Den stora frågan är förstås inte vem som vinner, utan med hur stor marginal vinner han? Jag gissar att röstsiffrorna blir 99,7% till Vladimir Putin. Naturligtvis utan valfusk!!! Han är ju folkets självklara ledare 🙂

Övriga kandidater? Finns de överhuvudtaget? Jodå, men eftersom media, TV, Radio ägs av statliga bolag och därmed kontrolleras av den nuvarande Premiärministern som snart åter är president, så ges inte övriga kandidater utrymme i media.
Säga vad man vill om Ryssland, men den gamla slipade Sovjetapparaten och propaganda maskinen har aldrig rostat ihop i alla fall. Den fortsätter vara välsmord.

Så från och med v10 inleds åter en ny “The New World Order” och allt kommer bli betydligt mycket kallare igen.

Några boktips.
Jag läser en hel del böcker. Kanske inte så många romaner, någon då och då, men en hel del litteratur med inslag om fakta och av dokumentär kaliber.
Med tanke på ovan nämnda inslag om presidentval och Sveriges förhållning till allt runtomkring, tänkte jag rekommendera följande läsning. ( Se bilden )
Intressant läsning definitivt. Förvånande? Nja, knappast om man följt med lite i politiken de senaste decennierna. Det enda som kan förvåna är hur en FM ( Försvarsmakt ) kan krympa från ca 900.000 soldater beredda för insats på några dagar, till dagens ca 5000 st ( utlandsuppdrag i USAs intressen ) och ett HV (Hemvärn ) med ca 22000 soldater till fots, insatsberedda på 24 månader!!!!!!
Hur kan dessa numerärer försvinna så till den milda grad utan att någon eller några gör uppror? Jag vill ju fortfarande tro att det åtminstone sitter några skarpa hjärnor i ledande positioner. Eller är det den svenska mentaliteten som bidragit till detta?
Ingen yttrar sig mot idiotin, de knyter istället näven i fickan, svär tyst för sig själva och låter förfallet fortsätta?! Usch, nu mår jag skit igen!

Slutligen något roligare.
Äntligen har vi fått en ny tronföljare att skydda med våra liv!
Det blev en Estella! Mamma och pappa ( Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ) mår utmärkt och är så stolta, precis som vi medborgare också är.
Krigsmakten, förlåt Försvarsmakten kommer göra allt med sina frivilliga patrioter för att fortsätta värna om den fria Monarkin och fria samhället.
Vi finns alltid där för er familjen Bernadotte!

/ Christer