F1. Världens högst värderade motorsport drar snart igång igen. Jag är inte längre något stort Fan av denna sport, men ser tävlingarna då och då. Men nu börjar intresset åter komma tillbaka och det är endast av en anledning. Kimi Räikkönen heter den anledningen.
Kimi är en färgklick på banan och en grym talang. Men det som gör det hela är hur han uppfattas som person.

Tidigare när jag följde F1 slaviskt, fanns en personlighet som i mångt och mycke påminde om Kimi. Han hette då Ayrton Senna och var från Brasilien. Det var en gudabenådad förare som aldrig gav sig. Fanns där en minsta möjlighet att ta sig förbi motståndaren så tog han den. Han hade också en nästan övernaturlig talang precis som Kimi för att känna balansen i bilen oavsett förutsättningar och väglag, väder. Det var inte många tävlingar som Ayrton inte vann i blött före.
Tragiskt nog för oss fans, fanns inte denne Gud som han bad till före varje tävling vid hans sida på Imola 1984, då styrningen gav sig och han kraschade våldsamt in i muren och avled av de svåra skallskador som han ådrog sig.
Ironiskt nog hade han en olustkänsla redan innan tävlingen efter att Roland Ratzenberger dagen innan också omkommit på samma bana under kvalet.

Men nu åter till Kimi. Jag läste idag att han varit snabbast av alla förare på det första gemensamma testet för året med sin nya Lotus. Det visar vilken enastående chaufför han är. Faktiskt så har han varit ifrån denna motordisciplin i två år och endast kört lite WRC-rally. Det är kanske inte bara att köra WRC heller, men det är något helt annat iaf.
Förresten. Inte gjorde han bort sig i rally heller. Mer än hos media. Men det är ju just det jag gillar hos Kimi och Ayrton. De är gudar på det de gör på banan och sedan har de totalt ointresse utav att exponera sig för oss övriga fans, sponsorer, media mfl.

Minns ett tillfälle för två år sedan på svenska rallyt när vi besökte uppehållsplatsen i Hagfors och försökte få en glimt utav stjärnorna. Andra förare skrev autografer och snackade med fans, medan Kimi kom ut ur husbilen. Ställde sig och glodde lite föraktfullt mot alla skrikande och fotograferande dårar och tänkte nog precis de orden. Satana dårar, dra åt helvete allihopa och låt mig bara få köra bil!

Skall bli kul att läsa och följa F1. igen. Denna idrott behöver profiler som går egna vägar och sticker ut för att bli intressant och få större publik framöver.
En hård kamp på banan mellan Kimi och Schumi vore bra, där Kimi trycker av den tyska perfektionisten i sista kurvan och sedan vinner själv.
Med iskall kyla som vanligt tar han sedan emot pokalen och visar sitt stoneface, säger de nödvändigaste orden mest som tvång och sedan iväg………. Rock´n Roll..