En mycket god vän skickade mig en bild idag. Vet inte vad han menade med den 🙂

Hur som helst gav det mig inspiration till att publicera några andra bilder som ger tankar och starka känslor och som får åtminstone mig att tänka till.

FRA. Vår hemliga myndighet vars uppgift är att lyssna till både civil och militär medietrafik som passerar vårt land. Ursprungligen var nog inriktningen främst mot militära ändamål, vilket naturligtvis är mycket bra. Med bra underrättelser och god kännedom om fiendens förehavanden når man långt i ett krig och likaså för att undvika krig eller konflikt.
Den andra delen med avlyssning av civilkaraktär är jag dock mycket mer avvaktande till. Som individ i ett sk demokratiskt land anser jag att det borde vara en rättighet att slippa bli monitorerad av storebror.


Orion.
Vårt signalspaningsfartyg i Försvarsmakten.
Här snackar vi om killar och tjejer som alltid opererar i skarpt läge. För dem finns inga övningar. Alltid när de rycker ut så är det på riktigt, för att om möjligt snappa upp så mycket information och trafik från pågående övningar i öst. Fler båtar av detta slag önskar jag till Försvarsmakten. Här är syftet endast gott!


Pripyat.
Hade kunnat offra min ena hand för att få besöka platsen i höstas när tillfället nästan gavs. Att vara så nära en så känsloladdad historisk plats och händelse, men sedan bli blåst på konfekten av samhällets avart kallad korruption gör mig bitter.
Än är jag dock inte död och begraven och en vacker dag skall jag besöka Pripyat och Tjernobyl. Det finns alltid en plan B som SAABs ägare Victor Muller alltid säger.

Slutligen.
Det verkar finnas fler likasinnade där ute i vårt avlånga land 😉

Ha en fortsatt trevlig vecka!

/ Christer