Har för länge sedan tröttnat på min fåne till mobil ( läs Iphone ) och har lika länge försökt bli klok på vad man skall ersätta den med. Dock utan att hittills lyckas allt för väl.
Den nya fånen kallad ssss ( 4S ) som inte blev en fåne 5 skall ju vara så fantastisk så jorden nästan slutar att rotera i ren upphetsning. I alla fall om man är religiös fanatiker och dyrkar äpplet över allt annat här på jorden. Men om jag är ateist och mer vetenskapligt lagd av naturen ( hur fan går det till förresten? ), hur kan jag ens hitta något bra med den senaste skapelsen från fruktbolaget?
Den har aldrig haft bra mottagning, batteriet är ett skämt och man är diktatoriskt styrd till utbud valt och granskat av der grosse leiter och överhuvudet i grönsaksdisken på äpplet. Alltså ingenting som jag gillar. Inte ens kameran kan vara värd att kallas för kamera. Ett skämt!
Då glömmer vi den………

Men vad istället?

Som finne borde mitt hjärta ligga hos gummistöveltillverkaren Nokia! Och om sanningen skall fram så gör den nog precis det. Men. För det finns alltid ett men i livet. Finnarna har problem! Eller förstå mig rätt. Inte finnarna som finnar alltså, utan företagsledningen söp nog till lite för hårt i några års tid och glömde nyktra till och se vad som skedde utanför bastun. Kanske var dimman alldeles för tät och tankarna på annat håll typ i flaskan.
Hursomhelst så missade de som så många andra giganter tidigare gjort i historien innan, att konkurrenterna gjorde allt annat än söp i bastun och skröt över sin egen förträfflighet. De jobbade istället!! Skapade nya produkter som inte bara började utmana utan också tog marknadsandelar och ritade om mobilvärlden i alla fall när det gäller sk smartphones. Shit! Eller perkele som det säkert sades när baksmällan började sätta in.
Symbian 40, som varit Nokias överlägsna operativsystem för mobiler var omsprunget inte bara av Ios ( äpplets ), utan även Android och Microsoft. Satana perkele!

Ut ur bastun och in i verkstan igen, dock fortsatte supandet en stund till, för helt plötsligt skapades Maegoo och Meego och allianser med världens sämsta mjukvarujätte Microsoft ( miljondelsmjuk?! ).
Nya produkter kom ut som hårdvarumässigt är fantastiskt trevliga att hålla i och beskåda och som inger kvalitetsintryck. Men vem satan köper en sådan när operativsystemen inte har någon framtid eller ens är bestämd? Blir knepigt detta.
Personligen önskar jag mig både en E7, N9, men den förstnämnda har Symbian och den andra Meegosystem och inget av dem har någon framtid i bolaget. Framtiden är en helig allians med soporna från amerika som aldrig lyckats bygga stabila system för PC-världen.
Suck och perkele………

Asien. Hur coolt låter det?
Inte värst. Vill man ha en Samsung till mobil? Är inte det en Plasma TV på 50″ och 3D bild? HTC, made in Taiwan! Öhhh, öhhh.! Nej. Eller ok! Jag erkänner. På -70-talet och 80-talet när jag växte upp så var stämpeln Taiwan lite sisådär.
Men visst, jag måste kanske erkänna att jag är medveten om att de som nation sedan länge passerat det för länge sedan insomnade Sverige i utveckling. Det gör ont och jag vill gärna förtränga. Snälla! Låt mig vara stolt över Moder Svea och det stolta fäderneslandet.
Vi har ju svenska stoltheter som Ericsson, ABB, Volvo, SAAB, SKF, Scania, Bofors som är vida överlägsna alla andra företag i världen!! Eller hur var det nu?
Kanske var inte Ericsson riktigt svenskt längre? ABB, hmm, just Schweiz var det. Men Volvo och SAAB iaf. Nehej. Just det Kina! KINA!!!! Helvete. Made in China. Suck, det var tydligen inga svenska stoltheter kvar. Inte ens vapentillverkningen är en svensk stolthet. Både regnblöta blekhyade britter och vida överlägsna jänkare styr bolaget numera.

Alltså. Jag har inte en susning om vilken mobiltelefon som skulle kunna tillfredsställa mig ett år eller två framöver.
Det kanske stämmer att det inte är hälsosamt att leva i en demokrati där man skall fatta egna beslut. Antingen fattar man fel beslut eller inget beslut alls. Men troligtvis fattar man inte alls något alls. Lika bra att återinföra kommunismen för folket och lobotomering för de oliktänkande.

Nu tar jag kvällen……… Eller tar kvällen mig? Hmm, hur är det egentligen…..

Jag ger upp.

Ciao